AB CALLIGRAPHY SCHOOL

Мастила

Мастила за калиграфия и рисуване Titivillus от природни материали. Ръчно направени от Петя Савчева, която изследва автентични исторически рецепти от миналото. С мастилата се постигат ясни и извънредно тънки линии, които придават на калиграфските щрихи неповторима изящност и усещане за древна автентичност. Откъде идва името? Повечето изкуства имат божество за покровител, а калиграфите – демон. Тази закачлива история съвсем не е случайна… Titivillus е демон-покровител на писарите. През Средновековието най-важните абатства в цяла Европа са имали библиотеки и писалища, местата, където монасите са писали и препесвали текстове. Тогава печатната преса не била достигнала западния свят, поради тази причина всички книги са преписвани на ръка от писарите – монасите в скрипториумите към техните манастири. Работата била изтощителна и писарите прекарвали повечето си време на писалището, преписвайки текстове в условия на приглушена светлина. В преписаните текстове имало несъзнателни грешки и често писарите твърдели, че се дължат на Титивилус, средновековен демон, верен слуга на Луцифер. Неговата цел била да изпрати душите на грешните писари в Ада. Грешките, открити в текстовете, поставял в чувал, който носел на гръба си. През нощта той се запътвал към Ада и там сгрешените текстове били написвани в книга, така че по време на Страшния съд писарите да бъдат съдени от Луцифер.
🞪
× Филтър
Цвят
Preview for applied filters×
Loader
Titivillus REDEMPTION
0.00лв.
Titivillus REDEMPTION
0.00лв.
  Тъмно червено ШИКАЛКОВО мастило за калиграфия и рисуване <b>Titivillus</b>. Ръчно направено по историческа рецепта от издържливи природни съставки с високо съдържание на пигмент, водоразтворимо, водоустойчиво след изсъхване. С мастилото се постигат ясни и извънредно тънки линии, които придават на калиграфските щрихи неповторима изящност и усещане за древна автентичност. Мастилото с времето става по-тъмно върху хартията, поради взаимодействие с кислорода. Стъклено бурканче с вместимост 30 ml, с широко гърло за директно потапяне на инструмента - метално перо, птиче перо, четка с естествен или синтетичен косъм, тушовка, рулинг (Cola Pen). Не е подходящо за използване в писалки с пълнител (fountain pen, pilot pen и др.).
Titivillus MELANCHOLY NIGHT
0.00лв.
Titivillus MELANCHOLY NIGHT
0.00лв.
  Тъмно синьо ШИКАЛКОВО мастило за калиграфия и рисуване <b>Titivillus</b>. Ръчно направено по историческа рецепта от издържливи природни съставки с високо съдържание на пигмент, водоразтворимо, водоустойчиво след изсъхване. С мастилото се постигат ясни и извънредно тънки линии, които придават на калиграфските щрихи неповторима изящност и усещане за древна автентичност. Мастилото с времето става по-тъмно върху хартията, поради взаимодействие с кислорода. Стъклено бурканче с вместимост 30 ml, с широко гърло за директно потапяне на инструмента - метално перо, птиче перо, четка с естествен или синтетичен косъм, тушовка, рулинг (Cola Pen). Не е подходящо за използване в писалки с пълнител (fountain pen, pilot pen и др.).
Titivillus Gum Arabic
0.00лв.
Titivillus Gum Arabic
0.00лв.
  Разтвор на гума арабика <b>Titivillus</b>. Най-разпространеният свързвател в състава на мастилата, акварелните бои и гваша, гумата арабика, или естествената арабска гума, усилва адхезията на боите към хартията, удължава тяхното съхнене и придава лъскав завършек на цветовете. Тя е естествен забавител на съхненето – за целта може да се нанесе върху листа като основа, да се добави към боята преди нанасянето ѝ или да се капне във водата, давайки повече време за прецизна работа. Гума арабика служи и за по-контролирана дисперсия на цветовете в мократа повърхност, ако се използва вместо вода за рисуване <i>мокро в мокро</i>. При нанасяне на по-щедър слой гумата арабика може да играе ролята и на маскираща течност, оставяйки по-смекчени, леко преливащи линии, които разкриват неоцветената хартия (или платно) отдолу или друг цветен слой. За да се отнеме, се намокря и разтваря внимателно с четка и попива с кърпа.
Tititvillus BLACK IRONY
0.00лв.
Tititvillus BLACK IRONY
0.00лв.
  Черно ШИКАЛКОВО мастило за калиграфия и рисуване <b>Titivillus</b>. Ръчно направено по историческа рецепта от издържливи природни съставки с високо съдържание на пигмент, водоразтворимо, водоустойчиво след изсъхнане върху хартията. С мастилото се постигат ясни и извънредно тънки линии, които придават на калиграфските щрихи неповторима изящност и усещане за древна автентичност. Мастилото с времето става по-тъмно върху хартията, поради взаимодействие с кислорода. Стъклено бурканче с вместимост 30 ml, с широко гърло за директно потапяне на инструмента - метално перо, птиче перо, четка с естествен или синтетичен косъм, тушовка, рулинг (Cola Pen). Не е подходящо за използване в писалки с пълнител (fountain pen, pilot pen и др.). Стъклено бурканче с вместимост 30 ml, с широко гърло за директно потапяне на инструмента - метално перо, птиче перо, четка с естествен или синтетичен косъм, тушовка, рулинг (Cola Pen). Не е подходящо за използване в писалки с пълнител (fountain pen, pilot pen и др.).
Titivillus BRAINSTORM
0.00лв.
Titivillus BRAINSTORM
0.00лв.
  Кафяво ОРЕХОВО мастило за калиграфия и рисуване <b>Titivillus</b>. Ръчно направено по историческа рецепта от издържливи висококачествени природни съставки с високо съдържание на пигмент, водоразтворимо, не водоустойчиво. С мастилото се постигат ясни и извънредно тънки линии, които придават на калиграфските щрихи неповторима изящност и усещане за древна автентичност. Стъклено бурканче с вместимост 30 ml, с широко гърло за директно потапяне на инструмента - метално перо, птиче перо, четка с естествен или синтетичен косъм, тушовка, рулинг (Cola Pen). Не е подходящо за използване в писалки с пълнител (fountain pen, pilot pen и др.).